Mosselen van het Molentje

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 kg mosselen (type Jumbo of Super)
  • 400 g mosselgroenten (ui en selder, naar smaak aangevuld met prei of wortel)
  • 1 teentje knoflook
  • een klontje boter
  • een zakje mosselkruiden
  • een flesje Molentjesbier
  • mosterd
  • beschuit

Hoofdgerecht

15 à 20 minuten

Stap voor stap

Voorbereiden

  • Was de mosselen twee keer in ruim koud water. Verwijder vuil en mosselbaard en gooi exemplaren met een kapotte schelp weg. Ook mosselen die niet sluiten als je er een ferme tik op geeft, gooi je het best weg.
  • Snijd de ui in ringen en de selderstengels in dunne plakjes. Snijd ook wat selderblad mee.

Bereiden

  • Smelt de boter in een grote kookpot. Fruit er op een zacht vuur de look ende mosselgroenten in tot de ui glazig wordt. Laat de ui niet bruin worden.
  • Voeg de mosselen toe en overgiet ze met het Molentjesbier.
  • Verkruimel een beschuit over de mosselen.
  • Voeg een lepel mosterd toe voor een fijne smaak.
  • Kruid royaal met peper of met een zakje mosselkruiden.
  • Laat de mosselen onder deksel 4 tot 6 minuten koken tot ze opengaan. Schud de mosselen tussendoor eens op.

Serveren

  • Serveer de mosselen in het kookvocht met stokbrood of met frietjes en een klassieke mosselsaus.

Dranktip: Molentjesbier!

 
 
Print Friendly, PDF & Email