Stoverij met Molentjesbier

Ingrediënten voor vier personen 

  • 1 kg stoofvlees ‘Meritus’
  • 50 g boter
  • 2 ajuinen
  • laurier
  • tijm
  • kruidnagel
  • peper en zout
  • 1 snede brood
  • mosterd
  • 1 flesje witbier van Hoegaarden

Bereidingswijze

  • Bruin de ajuinen in hete boter. Braad er daarna het vlees in. Voeg de kruiden en peper en zout toe.
  • Dek de pan goed af en laat zachtjes stoven.
  • Voeg er na ongeveer een uur de Hoegaarden en evenveel ook wat water aan toe.
  • Bestrijk de snede brood flink met mosterd en leg op het vlees.
  • Dek de pan opnieuw af en laat nog een uurtje verder stoven op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is.
  • Dien op met verse handgesneden frietjes.

Meritus – het kwaliteitslabel voor Belgisch rundvlees – staat garant voor een streng gecontroleerd, perfect traceerbaar, mals en lekker stukje rundvlees van de beste kwaliteit.

Print Friendly, PDF & Email