Ingrediënten voor vier personen
- 1 kg stoofvlees ‘Meritus’
- 50 g boter
- 2 ajuinen
- laurier
- tijm
- kruidnagel
- peper en zout
- 1 snede brood
- mosterd
- 1 flesje witbier van Hoegaarden
Bereidingswijze
- Bruin de ajuinen in hete boter. Braad er daarna het vlees in. Voeg de kruiden en peper en zout toe.
- Dek de pan goed af en laat zachtjes stoven.
- Voeg er na ongeveer een uur de Hoegaarden en evenveel ook wat water aan toe.
- Bestrijk de snede brood flink met mosterd en leg op het vlees.
- Dek de pan opnieuw af en laat nog een uurtje verder stoven op een zacht vuurtje tot het vlees gaar is.
- Dien op met verse handgesneden frietjes.
Meritus – het kwaliteitslabel voor Belgisch rundvlees – staat garant voor een streng gecontroleerd, perfect traceerbaar, mals en lekker stukje rundvlees van de beste kwaliteit.